Informatie avond

Samen maken we het waar

Met Coöperatie Eekerpolder hebben we als inwoners van Midden-Groningen en Oldambt zelf in de hand hoe ons gebied wordt ingezet voor de noodzakelijke energietransitie. Tegelijkertijd profiteren we mee van alle positieve (economische) effecten die zonnepark Eekerpolder met zich meebrengt. Maar dat gaat niet vanzelf. Als lid van de coöperatie betrekken we je overal bij, om tot een breedgedragen plan te komen.

De toekomst

Zonnepark Eekerpolder betekent een enorme stap richting het behalen van de eisen die het Rijk en de provincie stellen aan het opwekken van duurzame energie binnen onze gemeenten. Die eisen zijn er niet voor niets, de energietransitie is noodzakelijk om onze planeet en dus ook onze regio in stand te houden.

Help ons mee

In deze voorbereidingsfase kun je als inwoner van Midden-Groningen of Oldambt lid worden van de coöperatie. Zie de privacyverklaring. Met de SDE subsidie is de investering van 50% in 2022 nog haalbaar. Ook is er ruimte om recreatieve inpassingen te doen en het zonnepark op de meest verantwoorde manier te realiseren.

Er is nog geen volgende bewonersavond ingepland

Wil jij je mening delen?

Zowel voor Midden-Groningen als Oldambt willen we als coöperatie  Eekerpolder tot een breed gedragen plan komen waarvan we als gebied en gemeenschap écht beter worden.